Toen we in 2003 aan de wandeling begonnen vanuit Groesbeek, hadden we nog geen idee hoe groots het geheel zou worden. We hebben ons in de eerste zeven etappes vooral laten leiden door bestaande LAW's. We wilden toen voor ons zelf de provincie rondwandelen. Inmiddels heeft het project ruime aandacht (binnenkort in het Parool en de Wegener dagbladen) en willen we er meer een unieke route van maken.

We hebben daarom voor zes van de eerste zeven etappes nieuwe paden uitgestippeld. De eerste etappe, Groesbeek - Millingen, hebben we onlangs opnieuw bekeken en bewandeld. De beschrijving hiervan moet nog worden uitgewerkt. Etappe 2 en 3 worden geheel nieuw, namelijk niet van Millingen in één keer naar 's Heerenberg en direct door naar Gendringen, maar van Millingen naar Beek (Montferland) en van Beek via 's Heerenberg naar Gendringen. Etappe 2 staat medio april in de planning.

Etappe 4, van Gendringen - Aalten, blijft in grote lijnen zoals deze is. Afgezien van een klein stukje Noaberpad, is de route verder uniek. Etappes 5, 6 en 7 volgen nu nog volledig het Scholtenpad rondom Winterswijk. Ook hiervoor hebben we alternatieven op de kaart uitgetekend. Volgende week zal Steven in vier dagen van Gendringen naar Meddo wandelen langs de nieuwe route. Voor het eerst zal er een gps meegenomen worden.

We hopen kort daarna alle beschrijvingen op de site up to date te hebben. Ook het intekenen van de hele Gelderlandroute in Google Earth is bijna klaar, zodat we deze beschikbaar kunnen maken via deze website. Hopelijk krijgen we meer controles en correcties van wandelaars binnen met betrekking tot de andere etappes. Zo komt de uitgave van een eerste druk van het boekje steeds dichterbij.